[trip #16] Borneo Sling by De Architectengroep, seARCH, Bjarne Mastenbroek

dsc03213

At the end of a row-housing with patios and an internal corridor with garages, this 3 storey apartment block is made by using the ending of the concrete tunnel structure. The concrete tunnel construction is a very common way to built series of row-housing in the Netherlands. This project is an atypical solution to the inevitably end of such a row. The block of dwellings has been cut of at the end of the line, and here 3 spacious apartments with terraces have been built. The apartments have their façade over the full width of the block, giving them a panoramic view over the IJ. The space in-between the balconies is filled with several glazed rooms, executed in different colors, symbolizing the functions and giving the spectator a view of what could be inside.dsc03212

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s